Diverse Archief Onderwerpen

Ideeën van SHB&L voor de reconstructie van Knooppunt Hoevelaken

 

Stichting Hoevelaken Bereikbaar & Leefbaar  (SHB&L) denk actief mee aan oplossingen voor Knooppunt Hoevelaken. De Stichting heeft voorstellen voor de reconstructie van Knooppunt Hoevelaken ingediend en besproken met RWS in 2010. Het voorstel van de Stichting is een “3 in 1” oplossing voor:

  •  verkeersproblemen,
  •  leefbaarheidsproblemen
  • bereikbaarheidsproblemen   

Daarnaast lost het voorstel van SHB&L diverse verkeerstechnische problemen op voor een betere doorstroming van verkeer op het Knooppunt. Volgens RWS waren ons voorstellen technische uitvoerbaar, en gaaf minder geluidsoverlast en luchtverontreiniging dan het referentie ontwerp.

Bezwaar afsluiting A1 Hoevelaken

bezwaar afsluiting afslag

De Stichting Hoevelaken Bereikbaar & Leefbaar is in beroep gegaan tegen afsluiting Hoevelaken A1 afrit uit Amsterdam/Zwolle ten gevolge van de verbreding van de A28 tussen Utrecht en Amersfoort en de verbindingsweg tussen de A1 Amersfoort naar de A28 richting Apeldoorn. Hier kunt u lezen de zienswijzen ingediend in 2011 door de Stichting en door het gemeente Nijkerk, de beroep van de Stichting en de uitspraak in 2013 van de Raad van State.

 

 

 

Amersfoortse Projecten

Hieronder wordt historische informatie verstrekt over 3 projecten in Amersfoort die invloed hebben op de leefbaarheid en/of bereikbaarheid van Hoevelaken. Hier zijn ook gegevens over de luchtkwaliteit en de geluidhinder langs de A28 te vinden.

Milieu in Nijkerk en Gelderland

 

ballons in blue skyHier kunt diverse rapporten lezen vanuit 2009 – 2012 over luchtmetingen in Nijkerk, geluidsbealsting langs de A28 tussen utrecht en Corlaer, Milieurapporten en actieplannen van Provincie Gelderland, inclusief de actieplan geluid, en de milieubeleidsplannen van gemeente Nijkerk.