Home > Archief ↳ Nieuws 2015 ↳ Nieuws 2014  ↳ Nieuws 2009 – 2013  ↳ Persberichten 2009 – 2013  ↳ Ideeën van SHB&L  ↳ Bezwaar afsluiting A1 H’lk  ↳ Amersfoortse Projecten  ↳ Milieu in Nijkerk en Gelderland

 

ARCHIEF

 

Onder deze rubriek wordt gegevens vanuit 2009 – 2015 verzameld die betrekking hebben op de leefbaarheid en bereikbaarheid van Hoevelaken, het Knooppunt Hoevelaken project en de aktiveiten van de Stichting Hoevelaken Bereikbaar & Leefbaar.

Nieuws en persberichten 2015

Nieuws 2015

Alle nieuwsberichten van 2015 over de aktiveitien van de Stichting met betrekking tot de leefbaarheid en bereikbaarhied van Hoevelaken worden hier gegeven. Er is enkele overlap met de persberichten.

 

 

 

Nieuws en persberichten  2014

Nieuws  2014

Alle nieuwsberichten van 2014 over de aktiveitien van de Stichting met betrekking tot de leefbaarheid en bereikbaarhied van Hoevelaken worden hier gegeven. Er is enkele overlap met de persberichten.

 

 

 

 

Nieuws 2009 – 2013

Nieuws 2009 – 2013

Alle nieuwsberichten tussen 2009 – 2013 over de aktiveitien van de Stichting met betrekking tot de leefbaarheid en bereikbaarhied van Hoevelaken worden hier gegeven. Er is enkele overlap met de persberichten.

 

 

 

 

 Persberichten 2009 – 2013

 Persberichten 2009 – 2013

 

De Stichting en Knooppunt Hoevelaken hebben heel veel belangstelling van de pers gekregen over de afgelopen jaren. Hieronder staan alle persberichten tussen 2009 en 2013 over de Stichting, en over de bereikbaarheid en leefbaarheid van Hoevelaken

 

 

 

Ideeën van SHB&L voor de reconstructie van Knooppunt Hoevelaken

 

Ideeën van SHB&L voor de reconstructie van Knooppunt Hoevelaken

Stichting Hoevelaken Bereikbaar & Leefbaar  (SHB&L) denk actief mee aan oplossingen voor Knooppunt Hoevelaken. De Stichting heeft voorstellen voor de reconstructie van Knooppunt Hoevelaken ingediend en besproken met RWS in 2010. Het voorstel van de Stichting is een “3 in 1” oplossing voor: 

  •  verkeersproblemen,
  •  leefbaarheidsproblemen
  • bereikbaarheidsproblemen   

Daarnaast lost het voorstel van SHB&L diverse verkeerstechnische problemen op voor een betere doorstroming van verkeer op het Knooppunt. Volgens RWS waren ons voorstellen technische uitvoerbaar, en gaaf minder geluidsoverlast en luchtverontreiniging dan het referentie ontwerp.

Bezwaar afsluiting A1 Hoevelaken

bezwaar afsluiting afslag

Bezwaar afsluiting A1 Hoevelaken

De Stichting Hoevelaken Bereikbaar & Leefbaar is in beroep gegaan tegen afsluiting Hoevelaken A1 afrit uit Amsterdam/Zwolle ten gevolge van de verbreding van de A28 tussen Utrecht en Amersfoort en de verbindingsweg tussen de A1 Amersfoort naar de A28 richting Apeldoorn. Hier kunt u lezen de zienswijzen ingediend in 2011 door de Stichting en door het gemeente Nijkerk, de beroep van de Stichting en de uitspraak in 2013 van de Raad van State.

 

 

 

Amersfoortse Projecten

Amersfoortse Projecten

Hieronder wordt historische informatie verstrekt over 3 projecten in Amersfoort die invloed hebben op de leefbaarheid en/of bereikbaarheid van Hoevelaken. Hier zijn ook gegevens over de luchtkwaliteit en de geluidhinder langs de A28 te vinden.

  • Hanzetunnel en de gevolgen voor luchtkwaliteit en geluidshinder rond de A28
Milieu in Nijkerk en Gelderland

 

ballons in blue skyMilieu in Nijkerk en Gelderland

Hier kunt diverse rapporten lezen vanuit 2009 – 2012 over luchtmetingen in Nijkerk, geluidsbealsting langs de A28 tussen utrecht en Corlaer, Milieurapporten en actieplannen van Provincie Gelderland, inclusief de actieplan geluid, en de milieubeleidsplannen van gemeente Nijkerk.

[/swifty_text][/swifty_grid_column][/swifty_grid_row]